paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Panaszkodás ? – MÁTÓL VÉGE!
2020-07-09
0

Emlékszem, volt időszak az életemben, amikor a munkahelyemen semmi másról nem szóltak a beszélgetések, csak ki tud többet panaszkodni. Bár elég elmenni egy orvoshoz , és várakozni, belehallgatni ott ülő betegek párbeszédébe. Az az érdekesebb, akinek több és nagyobb baja van! Majd azon csodálkozik, hogy újra és újra vissza kell térnie az orvoshoz. Pedig nincs ebben semmi csoda!

„AMIRE FIGYELSZ, AZ MEGNŐ!” (T.Harv Eker: A milliomos elme titkai)

Ha a problémáidra figyelsz, akkor minden gondolatod a körül forog! A sok ezer információba – ami megtalál nap mint nap – csak az lesz neked fontos, amivel foglalkozol. A PROBLÉMÁD! Erre még igazolásokat is találsz, ami még inkább ebbe a helyzetbe ragaszt bele!

Hogy akarsz változtatni az életeden, ha csak azzal foglalkozol, ami nem működik?

Hiszen folyamatosan erről mesélsz minden utadba tévedő embernek!

Pedig te mindig mindent megteszel azért, hogy jobban érezd magad? Rossz hírem van! Csak azt hiszed! Így azonban nem változik semmi!

Ha VÁLTOZNI AKARSZ, akkor döntsd el ma, hogy soha többé NEM PANASZKODSZ!

Tudom, először nehéz lesz. Hiszen a körülötted lévő emberek is folyamatosan csak panaszkodnak.

Kettő dolgot tehetsz ilyenkor!    

  1. Arrébb mész, és kimaradsz a panaszkodásból. Sőt, ha végig gondolod, ez eddig is mindig, minden energiádat lehúzta!
  2. Belemész, és teljesen másról kezdesz el mesélni. Hogy teheted?   Itt egy példa: …..Értem, hát tényleg nehéz lehet neked. Képzeld, milyen klassz lett az életem, amióta csak a pozitív dolgokra figyelek! Esténként visszanézek a napra, és megfogalmazom azt, mi jó dolog történt velem ma. Sőt, még le is írom, és ha újra olvasom, boldoggá tesz, mennyi mindenért lehetek hálás! Azóta sokkal többet mosolygok! ….. Majd távozok a beszélgetésből 🙂

Emlékszem, mikor már én is szembesültem azzal, hogy mit tesz velem a panaszkodás. Tudatosan változtatni akartam ezen. Kimentem munkahelyem konyhájába, hogy csinálok egy kávét. Ha panaszkodást hallottam, gyorsan megcsináltam kávémat, és visszamentem dolgozni. Sőt, mosolyogtam és mosolyogtam, hiszen annyira jól éreztem magam, hogy más lettem!

Hát ennyi! Ennyire egyszerű az egész!

Tudatosítsd helyzeted, döntsd el, hogy változtatni akarsz rajta, olvass könyvet, cikkeket – mint például ezt -, gyere rá arra, mi a te eszközöd a változáshoz, és tedd meg!

Mindezt még ma!

Egy nappal több, amikor már pozitív lehetsz!

Ha egyedül nem megy, itt vagyok Neked! Teremtsük meg közösen a harmóniát életedbe!

 

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?