paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
LÉLEKTANI KALANDTÚRA
2020-07-28
0

Mindenki másképp élte meg az elmúlt hónapokat. Volt, aki teljesen tanácstalanná vált, volt, aki élvezte a váratlan pihenést. Olyan is akadt, aki ezt egy új kezdetnek élte meg, és olyan is, aki rádöbbent, itt az ideje a változásnak.

Egy érdeklődő azért keresett meg, mert rájött az elmúlt pár hónap alatt, hogy teljesen más lett fontos életében, mint korábban volt.

Március előtt minden idejét lefoglalta a munkája, mellette csak hetente kétszeri edzés fért bele. Jól érezte magát, kitöltötte teljesen az idejét. Haverokkal találkozott az edzések során, napközben meg kollegái vették körül.

A vírus miatt azonban teljesen megváltozott az élete. Home office-ban dolgozott az egész csapat. A napközbeni kollegák közötti beszélgetések elmaradtak. Telefonon sem keresték egymást, hiszen mindenkinek megvolt az otthoni egyéb feladata. Az edzőterem is bezárt, és azok a haverok, akik ott jó barátnak tűntek, azok is lekoptak.

Rájött, hogy azoknak az embereknek, akik eddig kitöltötték minden napjait, ő egyáltalán nem fontos. Arra is ráébredt, hogy a családjára, a gyerekkori barátokra, akiket eddig mindig lepasszolt, hogy nincs ideje velük foglalkozni, rájuk azonban számíthatott.

Rosszul esett számára ez a felismerés, rádöbbentette azonban arra, hogy épp itt az ideje a változásnak, azt azonban nem tudta, hogy is tegye. Ezzel keresett fel.

Elindult velem egy úton, amiben irányt mutat a LÉLEKTANI KALANDTÚRA munkafüzete.

 

Miről is szól a LÉLEKTANI KALANDTÚRA?

Pár részletet olvashatsz itt:

… Itt egy program, ami segít neked abban, hogy teljes emberként élhesd életedet. Ami nem jól működik, megváltoztasd. Tudom, sok lehetőség van, amivel elindulhatsz ezen az úton. Miben más ez, mint a többi? Abban, hogy ezt én végig is csináltam.

Lehet, hogy azt érzed, életed nem úgy alakul, ahogy eltervezted. Az is lehet, hogy azt érted el, amit gondoltál, de mégsem vagy boldog. Sőt előfordulhat az is, hogy minden úgy van, mint a nagy könyvben meg van írva, mégsem teljes az életed. Mindenki azt mondja, hogy boldog kellene lenned, de te nem vagy az.

Akkor itt van az ideje annak, hogy dönts, és változtasd meg az életedet!

Bármennyit lamentálunk is az élet komplexitása fölött, a világot nem könnyű megváltoztatni. És ha a világ nem úgy működik, ahogy szeretnéd, talán jobb, ha magadat változtatod meg. Így aztán találkozz bármilyen világgal, könnyedén és kényelmesen mozogsz majd benne.” (Shunmyo Masuno)

Egy életed van, azt pedig érdemes boldogan élni!

Ezt is megtalálod benne:

Mielőtt belefogunk az útba, azért nézzük meg, miért is fontos az, hogy valaki kiegyensúlyozott, és boldog legyen.

Felmerülhet benned az a kérdés, hogy alkalmas-e mindenki arra, hogy ezt tényleg elérje.

Tény, hogy a genetika 50 %-ban meghatározza, hogy valaki hogy reagál a negatív és pozitív eseményekre. Aki rendszeresen csak a rossz dolgokra kapja fel a fejét, folyton csak azokat hangoztatja, azok bizony negatív beállítottságú emberek, és biztos, hogy boldogtalanabbak, mint pozitívabb társaik. Sőt többnyire még alá is támasztják hiedelmeiket. Számtalanszor hallom: A szüleim így neveltek. Ők sem voltak sosem igazán boldogok! Mindig csak szidtak!  A szüleim állandóan veszekedtek! Ez az én örökségem! Úgysem tudok megváltozni!

Ha te negatív beállítottságú vagy, azzal sincs baj.  Te így érzed jól magad, és nem szeretnél kilépni a komfortzónádból, az is a TE DÖNTÉSED! Akkor ez a program nem neked szól!

Ha azonban úgy döntesz, hogy változni akarsz, akkor itt a lehetőség!

Hiszen a további 50 %-ból csupán 10 %-ban határozza meg hangulatunkat körülményeink, és 40 %-ban szándékos tetteink. (Sonja Lyubomirsky modellje)

50 – 50 %! Ez nagyon jó arány! Tehát, ha te változtatni akarsz az életeden, elég nagy hányadban van esélyed rá! Ami a jó hír, hogy életkortól sem függ! Csupán a te döntéseden, kitartásodon, akaratodon múlik!

Ezek után, beszéljünk arról, mit is nyújthat neked az, ha boldogabb, kiegyensúlyozottabb leszel:

  • több ember vesz körül, mivel a pozitívabb személyekhez sokkal többen vonzódnak.
  • egészségesebb leszel – bizonyított kutatás!
  • ha lebetegszel, sokkal könnyebben kigyógyulsz belőle!
  • családod tagjaira is épp úgy igaz ez, ha ők is téged követnek! Vagyis egészségesebbek lesznek, gyorsabban felgyógyulnak, ha pozitív dolgokra figyelnek!
  • nehéz élethelyzeteidet is könnyebben átéled, gyorsabban jössz rá a megoldásra. Mivel több ember vesz körül, sokkal több segítséget is kapsz!
  • az aktív boldog ember könnyebben és gyakrabban éli át a flow élményét, mikor a tevékenysége teljesen magával ragadja. Ez teljes kikapcsolódást, áthangolódást, stresszoldást jelent.
  • munkahelyek is szeretik a pozitív embereket, hiszen azok sokkal hatékonyabban, jó hangulatban, kevés hiányzással és betegséggel, lojálisan dolgoznak cégüknél.
  • a boldogabb emberek házassága stabilabb, kielégítőbb.
  • mosolyogva, pozitívan sokkal több célodat el tudod érni!
  • vonzóbbá válsz!

Ha MAGADRA ISMERTÉL, és szeretnél elindulni a LÉLEKTANI KALANDTÚRÁDON, várlak szeretettel! 

KALAND A LÉLEKNEK, TÚRA AZ ÉLETNEK! 

MERJ KOCKÁZTATNI, MERJ KILÉPNI KOMFORTZÓNÁDBÓL, MERJ VÁLTOZTATNI, és egy HARMÓNIKUSABB ÉLET VÁRHAT RÁD!

 

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?