paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Mire koncentrálj most?
2020-06-15
0
A jóra, a pozitív dolgokra. A „most”-ra. a jelen pillanatára.

Mielőtt elkezdted olvasni a cikket, mit tettél? Mi volt jó abban a pillanatban? Hogy érzed magad most?

Épp felolvasok egy könyvet a Bodor Tibor Egyesületnek, és találtam benne egy nagyon jó kis történetet:

„ Egyszer egy turista Skóciában, amikor a kis vidéki szállodájából zuhogó esőben kilépett az utcára, megkérdezett egy arra sétáló idős embert: „Uram, nem zavarja ez a komor idő, zuhogó eső? „ Az öreg ember nagy szemet meresztett rá, vállat vont, és egykedvűen így felelt: „Miért zavarna, talán attól sütne a nap?” (Kenyeres András: Győztes gondolkodás)

Mi lehet ennek a pár sornak a tanulsága?

Koncentrálj arra, amit Te tudsz befolyásolni!

Általában mit teszünk? Mérgelődünk, mert késik a busz, mert esik az eső, vagy mert nem esik, mert valahol sokan vannak, valami zárva van, és sorolhatnám tovább a minden napok eseményeit, amiért felhúzzuk magunkat. FELESLEGESEN!

Van neked erre befolyásod? NINCS?

Akkor miért is idegesíted fel magadat olyan dolgokon, ami nem rajtad múlik?

  • Mert megelőzhetted volna? Ha utána nézel annak, hogy az a bolt vagy intézmény mikor van nyitva, akkor nem mész akkor, amikor zárva van.
  • Mert keresztbe húzta a tervedet? Lehet, de majd máskor megoldod.
  • Mert valami nem úgy van, ahogy te akarod? Ilyen is akad. Az élet elég sok tényezőből áll. Bizony gyakran alakulhat úgy, ahogy te nem szeretnéd.

Mi történik akkor, ha felidegesíted magad? Feszültté válsz, türelmetlenné, idegessé. Meg vagy győződve, hogy minden pont ellened esküdött össze. Ezek után még lehet, hogy összeveszel pároddal, gyerekeddel, vagy aki szembe jön veled, pedig ők erről igazán nem tehetnek!

Mi lesz akkor, ha elfogadod a helyzetet? Zárva van, oké, majd jövök holnap, vagy elmegyek másikba, vagy megoldom másképp… Így jártam. Ebben a szituációban sokkal könnyebben megtalálod az aktuális célodhoz a MEGOLDÁST! Sőt valószínű kiegyensúlyozottnak, elégedettnek érzed magad ezután, hiszen ez is sikerült!

Tény, hogy nem vagyunk egyformák. Tény, hogy nem ugyanúgy reagálunk életünk eseményeire is. Tény azonban az is, hogy rajtunk múlik, akarunk-e ezen változtatni vagy sem !

Mondhatod azt, hogy én ilyen vagyok, és kész. OKÉ, legyen így. A te felelősséged, hogy éled az életed! Az én cikkeim akkor nem neked szólnak.

Ha Te úgy döntesz, hogy mostantól tudatosabban éled az életed, és a nem befolyásolható tényezők nem fognak felhúzni, változni fogsz.

sokkal kellemesebben fogod magad érezni.

Ha hiába próbálkozol, nem sikerül, gyere velem, és megnézzük, mi lehet a változásra a megoldás4

ÖRÖMRE, KIEGYENSÚLYOZOTTSÁGRA, POZITÍV ENERGIÁRA FEL!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?