paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Meglátszik alakunkon, ha párkapcsolatban élünk?
2017-03-05
0

Sokszor igen. De sajnos ez több esetben a hátrányunkra szolgál. A férfiak sörhasat eresztenek, a hölgyekre pedig épp alkatuknak megfelelő helyekre csúsznak fel a kilók.

Igen, fantasztikus dolog este összebújni, és tv / filmnézés közben kedvencünket rágcsálni, meginni egy/két vagy akár több poharat kedvenc innivalónkból, mely lehet finom cukros üdítő, de akár bor / sör vagy pezsgő. De az is isteni dolog, mikor párunk estére megfőzi kedvenc ételünket, jól bevacsorázunk, és utána egymás karjaiban alszunk el.

Mi is imádtuk!

Sajnos sokunknál ez pár hónap múlva súlygyarapodással jár. Mivel azonban boldogok vagyunk, szerelmesek, így ezt észre se vesszük. Sőt, tényleg jó együtt lenni, együtt enni és inni.

Azután jön a terhesség. Ilyenkor az anyukák egy része többet megenged magának, hiszen úgy érzi, szüksége van rá a gyereknek. Szerencsére az a nézet, amit korábban gondoltak, hogy kettő helyet eszünk, már megdőlt, de így is sokszor a szükségesnél több kg a gyarapodás mértéke. Nekem a terhességeim alatt ezt sikerült kikerülnöm, azonban a szoptatás alatt mindig édességre vágytam. Gondoltam, hogy az anyatej édes, tehát kell a szervezetemnek a szénhidrát. Lehet, hogy annyira nem lett volna szükségem ….

Ez a korszak a legnehezebb, bár legszebb időszak. Egy biztos, igazán nagy erőbedobással tornázni nem szabad, hiszen akkor elmegy a tej, így pár hónapig még megvan az indok, amiért nem sikerül az eredeti alkatunkat visszanyerni.

De utána, nincs már semmi ok! A genetika.. Igen, sokan ezt mondják. Jó hírem van, ettől még nem kell túlsúlyosnak lenned. Ha akarsz érte tenni, tudsz! Ez is, mint mindig minden, a te döntésed!

Elképzelhető, hogy szüleink idejében még természetes volt az, hogy a gyerekszülés után kövér marad az anyuka. Ma már minden fórumon azt láthatjuk, olvashatjuk, mit tegyünk, hogy csinosak legyünk.

Igen, nagyon fontos észrevenned, hogy attól, hogy párkapcsolatban élsz, még oda kell figyelni magadra. Persze, lehetnek korszakok, mikor átmeneti időszakra ez megváltozik – nem minden télen, mert a jojó effektus semmi jóra nem vezet -, de utána tessék megdolgozni saját magunk elismeréséért.

Miért?

  • mert te is jobban érzed magad, ha elégedett vagy magaddal.
  • mert a párod is magát kihúzva sétálhat veled, hiszen csinos a felesége / férje.
  • mert az elégedett ember boldogabb és pozitívabb.
  • mert példát mutathatsz ezzel saját gyerekednek is.
  • mert büszke lehetsz magadra, ezért te dolgoztál meg.

Kedves Uraim! Ez rátok is vonatkozik. Igen, lehet, az asszonnyal együtt hízni a terhesség alatt, de ő utána megszül, rólatok pedig csak úgy simán nem megy le a túlsúly. A plusz kilókkal, pedig a kor előre haladtával jönnek sajnos a betegségek. Magas cukorszint, vérnyomás, koleszterinszint. Ha azonban egészséges maradsz, akkor a boldogság is tovább tarthat!

Miért is gondolod, hogy ha boldog vagy, bármekkora lehetsz? Párod így szeretett beléd, vagy akkor még csinos voltál? Igen, egy-egy szülés után vagy az évek múlásával a fiatalkori alakunk ritkán tér vissza. Attól még maradhatsz csinos nő vagy sármos férfi, hogy elmúltál 30, 40 vagy akár 50 éves. Igen, a társad mondhatja azt, hogy te így is szép vagy neki. Lehet. Mégis szívesen megnéz egy csinos férfit /nőt…. Tegyél azért, hogy téged nézzen meg!  Neked kell igényednek lenni arra, hogy figyelj magadra. Ha más szól, akkor inkább bántásnak veszed. Ne várd meg, hogy szembesítsen valaki azzal, le kell adnod pár kilót.

Biztos arra neked is szükséged van, hogy elégedett, boldog és egészséges legyél, és kiegyensúlyozott kapcsolatban élhess sokáig.

Soha nem késő elkezdeni az életmód változtatást, az edzést, a közös túrázást, esti nagy sétálást.

Vegyél erőt magadon, indulj el még ma a változás útján, és meglátod, újra boldog és büszke lehetsz magadra.

Sok sikert és kitartást hozzá!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?