paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Egy házasság életútja – Rajtunk múlik meddig tart
2017-02-12
0

Találkozunk, egymásba szeretünk, összeköltözünk, összeházasodunk vagy sem, de együtt élünk, megszületnek a gyerekek, éljük a mindennapokat.

Zajlik az élet napról napra.  Az idő megy, és azt vesszük észre, hogy a gyerekek kirepülnek. A házasságok egy része túléli ezt az időszakot, de a szülőknek sokszor már csak az a feladata, hogy a gyerekeiket neveljék. Ezt követően rádöbbenhetnek arra, hogy már nincs közös mondanivalójuk, és szeretnék megvalósítani önmagukat, ami azonban eltávolodáshoz vezethet.

Ez akkor nem következik be, ha ebben tudjátok támogatni egymást, vagy egy irányban indultok el, vagy elfogadjátok azt, hogy társadat más is érdekli. Ha ez nem így lesz, bekövetkezhet a kapcsolat vége, ami persze nagyon rosszul esik, hiszen ebben az életkorban még nehezebb újra kezdeni az életet.

Megelőzhető ez a helyzet? Jó hírem van. Igen, tehetünk azért, hogy ne így legyen.

Hogyan?

Nekem két ötletem van:

  • folyamatosan, nap mint nap tegyél a párkapcsolatodért. Nem kell nagy dologra gondolni, csak egy puszi, egy ölelés, kedves megszólítás, rendszeres beszélgetés, egymásra figyelés, sok nevetés.  Mondhatod, hogy ez túl sok. Nem! Nem kell mindig mindent megtenni, csak ami őszintén jön belőled. Amitől érzi a társad, hogy szereted.

 

  • minden évben az évfordulótok közelében menjetek el kettesben valahova. Bárhova, csak ti ketten legyetek. Mit tegyetek? Csak egymással foglalkozzatok! Beszélgessetek, figyelj a párodra, fogjátok meg egymás kezét és sétáljatok, csókolózzatok ott, ahol éppen tetszik, szexeljetek, engedjétek el arra a hétvégére a gondokat, vagy beszéljétek ki magatokból. Csak úgy felhőtlenül érezzétek jól magatokat együtt.

Fontos azt tudni, hogy nincs olyan párkapcsolat, amiben ne lenne hullámvölgy.  Ha szeretitek egymást úgy, ahogy nektek erre szükségetek van, ki lehet mászni bármilyen mélységből. Azt érzed, hogy most valamiért nem jó? Ne várj! Kezdeményezz!  Tedd azt, amire képes vagy.

Mit?

  • ha meg tudod ezt beszélni pároddal, akkor beszéld meg, ha nem, akkor próbálj meg mást.
  • ha azt érzed, csökken a szex, kezdeményezz te. Egyenrangú felek vagytok, így ezt te is megteheted.
  • készíts neki egy apróbb meglepetést – ami tudod, hogy neki jól esik – pl. gyertyafényes vacsi, szexi fehérnemű, megnéztek a moziba egy olyan filmet, amit ő szeret.
  • menj el társaddal arra a programjára, amelyen szeretné, hogy ott legyél. Old meg, hogy legyen rá időd és lehetőséged.
  • ha mindketten dolgoztok, vigyétek el a gyerekeket suliba, vegyetek ki egy nap szabit, és legyetek újra „fiatalok”.

Mi is ezt szoktuk tenni évente legalább egyszer valamelyik évfordulónkon.  Kézen fogva sétálunk a városban, elmegyünk moziba, tavaly egymás után két filmet is megnéztünk, mint akkor, mikor összejöttünk, de volt, hogy elmentünk az Váci utcai McDonalds-ba, mert mikor szerelmesek lettünk egymásba, még csak ez az egy ilyen étterem volt.

Nagyon fontos azonban az, hogy amit teszel, az ne csak neked legyen jó, hanem társadnak is.  Ne azt érezze, hogy rátelepedsz, mindig veled kell foglalkoznia, hanem azt, hogy ebben ő is jól érzi magát.

Ha ez eddig nem volt megszokott nálatok, lehet, hogy az elején nem lesz eredménye.  Lehet, hogy furcsán néz rád párod. Légy türelmes, meg lesz az eredménye.

Indítsd be a fantáziádat, találd ki, hogy mi az, ami plusz érzelmeket indít el kapcsolatodban.  Az igazi megoldást a ti helyzetetekre Te tudod! A lehetőségek végtelenek, csak használjátok ki.

Szívemből kívánom, legyetek sokáig boldogok!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?