paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Fontos az önismeret a párkapcsolatban?
2017-01-29
0

Bár manapság a csapból is az önismeret folyik, de felmerülhet a kérdés, miért kell megismerni magadat ahhoz, hogy jó párkapcsolatod legyen.

Mindenki hoz magával egy csomagot gyerekkorból, a szülői minta alapján. Sokszor egy-egy szituációban akár számunkra is meglepő módon reagálunk.

Ha nem ismered magadat,

  • hogy ismerhet meg téged őszintén és jól a párod?
  • igazán szeretni és elfogadni sem tudod magad, ha nem tudod, hogy mit kell elfogadnod.
  • nem tudod, hogy hogy működsz.
  • a veled hozott hiedelmek, minták irányíthatnak, nem lehetsz önmagad.
  • és nem szereted magadat, hogy fogod tudni igazán és őszintén szeretni párodat?

Ha életedben rendszeresen azt érzed, hogy sosem a megfelelő párral vagy, ez lehet az egyik oka ennek.

A lényeg, hogy tudatossá váljon számodra az, hogy adott helyzetben miért pont úgy döntesz.

Pl. Miért választasz mindig ugyanolyan típusú nőt? Miért a szélhámos pasik a zsánereid?

Ha megismered magad, tudatossá válnak a hibáid is számodra. Ezt vagy elfogadod, vagy döntesz a változtatásról. Ha sikerül a változás, az óriási sikerélményt jelent.

Saját magad elfogadása a feltétele annak, hogy elfogadhasd partneredet is, és tisztában legyél azzal, hogy hibái társadnak is vannak. Ha ezzel mindketten együtt tudtok élni, akkor kiegyensúlyozott lesz életetek.

Ha igazán őszinte kapcsolatot akarsz, akkor el kell mesélned a múltadat. Ne essenek ki később a csontvázak a szekrényből. Ha a párod a múltaddal együtt is elfogad, sőt a hozott csomagoddal is, akkor indulhat is az őszinte kapcsolat.

Egymás elfogadása szőröstől, bőröstől elkerülhetővé teszi azt, hogy át akard alakítani a másikat. Ne forgass olyan filmet a fejedben társadról, ami nem ő. Ha így van, csalódni fogsz, és nem tudtok hosszútávon boldogságban élni.

Ha azt érzed, hogy társad meg akar változtatni, akkor érdemes végig gondolni, hogy te biztos ezt akarod? Ha nem, akkor legyél elég bátor ahhoz, hogy lépj tovább még az elején.

Keresd tovább inkább azt az embert, aki úgy fogad el téged, ahogy vagy, és te is ezt tudod tenni.

Visszatérve az önismeretre:

Ez nem könnyű feladat. Saját magadhoz is alázatosan és türelmesen kell közelítened. El kell fogadnod önmagaddal szemben is, hogy te sem vagy tökéletes. Attól te még jó ember vagy, csak találd meg másik feled, akivel kiegészítitek egymást.

Dalai Láma üzenete

  1. Abban a pillanatban, amikor rájössz arra, hogy hibáztál, lépj közbe és igyekezz kijavítani a baklövéseidet.

Emlékszem a régi párkapcsolataim egy részére, ahol sosem lehettem őszinte. Sosem mertem az igazat megmondani, mert mi van akkor, ha ezzel visszaél a másik. Ha elmondom, hogy szeret, akkor ezt kihasználja. De ő ugyanezt tette, mint utólag kiderült. Nem is tartottak ezek a kapcsolatok túl sokáig. Most férjemnek nap, mint nap mondhatom azt, hogy szeretem, elengedhetem magam mellette, csak úgy „zsigerből” viselkedhetek őszintén, mert tudom, hogy tőle is őszinte választ kapok, és ez működik közel 3 évtizede.

Ha rosszul érzed magad a bőrödben, légy nyitott magadhoz, vedd észre, amin változtatni kell, és döntsd el, hogy megváltoztatod. Nem lesz rövid és könnyű folyamat, de ha kitartasz, tiéd a siker!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?