paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
A kapcsolat áthangolásának 4 lépése
2017-03-12
0

Egy idő után megszokottá válunk egymásnak. Tudod, hogy mikor mit szokott csinálni párod, mit mond, mikor hazajön, mit csinál reggel, este, hogy eszik. Több év után már ismered a történeteit, amit bulikon mesélni szokott, így azt érzed, hogy mennyivel érdekesebb az új kollegáddal / szomszédoddal beszélgetni.

Vigyázz! Ez semmi jóhoz nem vezet! Gondold végig, milyen klassz volt, mikor még szerelmesek voltatok egymásba, sok minden jelentett újdonságot.

Visszatérhet még az izgalom? Az, hogy neked a párod legyen a fontos?

Jó hírem van, ha akarod, akkor igen! Hogyan?

1.) Vedd észre társad jó tulajdonságait. Amikor valami aranyosat csinál, jegyezd meg, és ha alkalmas vagy arra, hogy ebből naplót vezess, akkor tedd meg. Ha erre folyamatosan képtelen vagy, akkor csak tudatosítsd magadba.

Mi is lehet ez? Ami neked jól esik! Ezt te tudod.

  • Ha hazajön, akkor odamegy hozzád, és puszit ad.
  • Átölel csak úgy, hozzád bújik.
  • A boltban megveszi neked kedvenc csokidat, pedig nem is volt a bevásárló listán.
  • Szombaton elugrik a piacra, míg te alszol, csak hogy meleg lángossal ébresszen.
  • Odafigyel, hogy a csekkek be legyenek fizetve….

Persze, biztos neki is vannak rossz tulajdonságai, de ne felejtsd el, hogy te sem vagy tökéletes! Akár milyenek is vagytok, egykor nagyon tudtátok szeretni egymást hibáitokkal együtt. Az alapok erősen állnak, csak „fessétek ki újra a falakat” és újra boldogok lesztek.

2.) Ha a fentieket megtetted, akkor legyél büszke társadra! Látod, mennyi mindent megtesz érted? Fontos vagy számára! Mond el, és nagyon jól fog esni neki. Persze magadra is büszke lehetsz, hiszen jól választottál.

3.) Ami még fontos, hogy vedd észre érzéseidet! Élsz napról napra, óráról órára, és lehet, észre sem veszed, hogy mennyi minden vált ki belőled jó vagy rossz érzelmeket. Sokan csak arra emlékeznek, hogy amíg beért a munkahelyére, hány autós idegesítette fel, vagy a dugó, vagy a piros lámpa. Ez sajnos a magyar, melankólia. Te légy más! Vedd észre, hogy reggel párod puszit adott neked, aranyosan ébresztett, zöld hullámba autózhattál, elérted a buszt, rád mosolygott az egyik utas, örülnek neked kollegáid. Ezeket jegyezd meg, ne vedd természetesnek! Értékeld, tudatosítsd, és rájössz arra, milyen gazdag vagy érzelmekben! Azt se felejtsd el, hogy sok érzelmet életed párja vált ki belőled. Ha ezek jók, köszönd meg neki, és örüljetek együtt.

4.) Adj párodnak becenevet! Hívd így! Tapasztalatom szerint, aki ridegen – keresztnevével –szólítja még évek múlásával is társát, sokkal kevesebb az igazi melegség a kapcsolatában. Lehet, hogy nincs is rá szükségük… Ha neked van, akkor becézd párodat nyugodtan, csak olyan neve legyen, amit ő is szeret. Ha így szólítod, sokkal több kedvesség költözik a kapcsolatotokba.

A mostani felsorolt lépések munkával járnak, odafigyeléssel. Igen, minden jó dologért meg kell dolgozni, így a kapcsolatért is, de megéri!

Ha nektek mást vált be, írd meg nekem nyugodtan. Ha nem sikerül mégsem visszahozni az érzelmeket, hívj vagy írj, szívesen segítek!

 

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?