paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Intimitás a párkapcsolatban
2019-09-06
0

Egyre többször hallom azt, hogy akár több éve nincs már szexualitás a párkapcsolatban.

(ez a cikk azokra a párkapcsolatokra vonatkozik, ahol volt olyan időszak, mikor örömet okozott a szexualitás, mindkét fél tudott gyönyört szerezni a másiknak)

Összegyűjtöttem pár okot, amivel már találkoztam beszélgetések során:

  1. először kezdődik a gyerekvállalásnál. Az édesapa fél, hogy a gyermeknek bántódása esik az aktus alatt az édesanyja méhében. Ha teljesen normális terhességről van szó, ettől nem kell félni.
  2. folytatódhat a szülés utáni szexmentességgel. 6 hétig ezt tényleg szükséges az anya regenerálódása miatt, de utána semmi ok nincs arra, hogy ez az állapot tovább fennmaradjon.
  3. fáradtság, kimerültség a munka miatt, a gyerekek miatt. Ez ideig, óráig indok lehet, de ne húzzátok így sokáig!
  4. nem kezdeményez a párom. Na és? Akkor kezdeményezz te! Egyenrangú felek vagytok !
  5. nincs kedvem hozzá! Hagyd, hogy kezdje el a párod, menetközben megjön a te kedved is hozzá!
  6. megsértett, csak nem gondolja, hogy ezek után még odaadom magam neki! Ez nem megoldás! Megtiltod neki, hogy szexeljen veled? Ez kinek jó? Oké, hogy neki nem, de neked sem!!! Ha igen, akkor pedig nem a megsértés az oka, hanem teljesen más!
  7. meghíztam, nem tetszem magamnak! Ha a párod mégis kezdeményez, akkor azzal foglalkozz, és érezd / érezzétek jól magad / magatokat! A fogyókúrát úgysem akkor kezdenéd el!
  8. menopauza – nincs már igényem rá, már nem is vagyok nő! De igenis, még mindig nő vagy! Csak most már nem kell védekezni, nem esel teherbe !!!
  9. már nem is beszélünk, csak együtt élünk, de társas magányban. Ez tényleg gond ! Bár, ha mindketten úgy érzitek, hogy barátság lett már csak a kapcsolatotok, és ez mindkettőtöknek jó, akkor gondolom, ezzel nem lesz probléma. Arra azonban készülj fel, ha társad összefut egy olyan férfival / nővel, aki kiváltja belőle a nemiséget, akkor válás lesz a vége!!! Ha ezt nem akarod, akkor pedig tegyél azért, hogy előjöhessenek újra az érzelmek. Ha egyedül nem tudod hogyan, gyere el hozzám. Persze még jobb, ha ezt ketten teszitek, és elkezdhetjük a folyamatot
  10. a férjem már nem férfi! Ennek lehetnek egészségügyi okai sok esetben, azonban ennél sokkal többször a pár hölgy tagja az oka! Ezt ki kell mondani, mert ez tényleg így van! Ha nem tartod férfinak a társad, vagy ő nem érzi magát annak melletted, akkor bizony szavakkal, viselkedéssel is tudja egy nő a férfit kasztrálni!

 

Én úgy gondolom több, mint 3 évtizedes párkapcsolatban szerzett tapasztalattal, hogy egy kapcsolat akkor működik jól hosszú távon, ha egy férfi és egy nő él benne! (vagyis nem csak egy anya és apa, vagy papa és mama, stb.) A nő tud nő maradni 40, 50, 60, 70, vagy akár 80 éves korában is, és a férfi szintén tud férfi maradni!

Ehhez pedig az szükséges, hogy lásd a társad szemében azt, hogy férfiként / nőként tekint rád!

Hallottam én is, hogy egy idő után már nincs benne semmi új / már ismerem minden porcikáját / már nem érzek semmit, ha hozzáérek!

Akkor, ott nagy baj van a párkapcsolattal!

Hullámvölgyek mindig vannak, az együttlétek száma nagy eséllyel csökken az évek során, de ettől még megmarad! A gyakoriság is változhat, van, hogy több feladat, stressz ér benneteket, de azután van nyugodtabb időszak is, és visszatérhet az igény újra egymás iránt!

Ha azonban már megszakadt, és több éve fennáll a szexmentesség, de mégis szeretnétek visszafordítani, akkor legyetek türelmesek egymáshoz, mert egyik pillanatról a másikra nem fog sikerülni! Ez azonban természetes! Idő, türelem, és sok munka és még több szeretet kell hozzá, hogy ez a helyzet megváltozzon. Ha mindketten akarjátok, akkor menni fog!

Ha sokáig szeretnél még pároddal újra boldogságban, kiegyensúlyozottságban élni, és egyedül nem tudtok ezzel a feladattal megbirkózni vele, gyertek, el, pár beszélgetést megér!

Tudd, hogy az mindig a TE és párod döntése, hogy hogy alakítjátok életeteket!
Ha fontosak vagytok egymásnak, akkor tudatosan, szeretettel tehettek érte!
Csak rajtatok múlik!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?