paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Hogyan kerülhetjük el a veszekedéseket?
2018-01-28
0
A veszekedés megkeserítheti a mindennapjainkat. Van-e megoldás arra, hogy nyugodtabbá tegyétek az együtt töltött időt? Van, ha tényleg meg akarjátok oldani ezt a problémát.

A veszekedés sok párkapcsolat velejárója. Vannak, akik ritkábban teszik ezt meg, vannak azonban olyanok, akik sajnos nap mint nap gyakorolják.

Te melyik csoporthoz tartozol? Ha ritkán teszitek pároddal ezt, utána rövid időn belül el is felejtitek, és nincs napokig tartó duzzogás ebből, akkor ne izgasd e miatt magad, ez minden jó párkapcsolatba belefér.

Ha azonban azt érzed, ha így folytatódik tovább, ebből előbb-utóbb szakítás lesz, ez így tovább nem mehet, akkor lépned kell. Beszéld meg pároddal, hogy változtassatok ezen.

Hogyan?

  1. Mindketten külön-külön írjátok le azokat a szavakat, amelyek olyanok, mint olaj a tűzre. Ha ez elhangzik, abban a pillanatban indul a veszekedés.
  2. Amikor nyugodtak vagytok, üljetek le, és vegyétek elő mindketten az összeírt listát. Beszéljetek át, hogy te mit találtál, és mit talált ő.
  3. Közösen gondoljátok végig, mi lehet az oka, hogy pont ezt mondjátok egymásnak.
  4. Érdemes végig gondolni azt is, ha visszatekintetek egy-egy esetre, hogy volt- e olyan helyzet, amikor egyikőtök direkt veszekedni akart. Lehet, hogy a munkahelyen felbosszantott a főnök, de vele mégsem lehet üvölteni, a feszültségnek azonban ki kell jönni valahol. Lehet, hogy nem is egymásnak szántátok, csak épp rosszkor, rossz helyen volt egyikőtök?
  5. Próbáljátok ki – akár bohóckodva is -, milyen érzés neked, ha párod a te listádon szereplő szavakat neked olvassa fel. Hogy érzed magad ezen szavak hallatán, amiket te vágsz az ő fejéhez? Majd te is mond el neki az ő szavait.
  6. Nyugalom, ha nem feszült a helyzet, és ezt nem indulatból teszitek, akkor ebből nem lesz veszekedés, azonban kívülről rátekinthettek magatokra, hogy mit csináltok ilyenkor. Sőt jót nevethettek rajta.
  7. Végül találjatok ki egy olyan közös szót, amit akkor mondotok, ha észreveszitek, hogy beindult a „begyakorolt” forgatókönyv. Érdemes olyan szót választani, ami derűt okoz nektek.

Mi értelme van ennek?

A veszekedések nagy része azonos forgatókönyv alapján zajlik. Ha legközelebb hasonló szituációba kerültök, és kimondjátok a listán szereplő bármelyik szót, már tudjátok, hogy indul.

Tudatossággal ez is megváltoztatható!

Tapasztalatok alapján, ha ezt jól begyakoroljátok, akkor egy idő után ennek nem veszekedés, hanem bolondozás lehet a vége, és megszűnik az a sok feszültség, ami eddig felidegesített benneteket.

Ha problémád van a másikkal – és tényleg vele -, mond el neki veszekedés nélkül.

Hogyan?

Például így- szépen, nyugodtan, egy esti beszélgetés alkalmával-:  Amikor édesanyáddal beszélgettél az ebéd során, hogy szerinted én már megint nem tudom a gyereket megfelelően fegyelmezni, ez nekem nagyon rosszul esett. Légy szíves tedd meg nekem, ha úgy gondolod, hogy másképp lenne jó, üljünk le, és beszéljük meg. Én tudok ezen változtatni, ha tényleg úgy gondoljuk, hogy valamit másképp kellene tenni. Anyud ezt úgysem tudja megtenni, csak feszültséget  gerjeszt közöttünk. Megoldható így drágám?

Próbáljátok ki! Érdemes, ha fontos számotokra a családi nyugalom!

Sok sikert hozzá!

 

Ha bármilyen más témában kéred tanácsom,kérlek keress fel!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?