paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Építsd fel önbizalmad 6 lépésben
2018-02-11
0
Önbizalom, ez ami manapság mindig, mindenhol kell. Ha azt érzed ennek hiányában vagy, adok pár ötletet a fejlesztéshez.

Ügyfeleim különböző problémákkal fordulnak hozzám. Az esetek többségében kiderül, hogy a gond gyökere az önbizalom hiányban van. Sajnos nagyon sokan szenvednek ebben. De mi lehet ennek az oka?

A tény, hogy ez gyerekkorra nyúlik vissza, ha nem kaptál elég dicséretet, sokszor leszidtak, ahelyett, hogy inkább bátorítottak volna. Édesapád vagy édesanyád azt gondolta, hogy ő úgy bizonyíthatja be, hogy jobb / több / okosabb / tapasztaltabb nálad, ha veled közölte, hogy te sosem leszel arra képes, amire ő…

Sokan azt mondják, hogy azért nincs önbizalma, mert  anyunak / apunak sem volt, és ez e genetikából fakad.

Mondhatod azt is, hogy, ez van, én ilyen vagyok, és kész…

Gondold végig, hogy mit akarsz igazán!

Írj egy listát, és sorold fel, hogy mennyi előnyöd és mennyi hátrányod származik ebből az állapotból. Melyik lista a hosszabb? Ha a hátrány, akkor szeretettel ajánlom neked összeállításomat.

Jó ez neked, hogy ilyen vagy, vagy változtatni akarsz rajta?

Mennyire akarsz ezen változtatni – 1-10-ig terjedő skálán? Ha 5 fölött vagy, akkor INDULÁS!!

Lépések az önbizalom növeléséhez:

  1. Légy őszinte magadhoz, és gondold végig, hogy igazán mely okok vezettek a jelenlegi állapotodhoz. Írd le ezeket a tényeket egy papírra.
  2. Te már önálló ember vagy! Lehet, hogy ezt hoztad magaddal, de a te dolgod az, hogy ezen változtass. SENKI MÁSÉ, CSAK A TIÉD!!! Írd össze egy listában a jó tulajdonságaidat. Ha nehezen megy, gondolj azokra  a helyzetekre az életedben, amelyben sikered volt. Akkor melyik tulajdonságod segített?
  3. Önbizalmunk alapja, ha jóban vagyunk magunkkal, ami kezdődik a testünkkel. Tedd meg a testednek azt, ami után jól érzed magad. Ha ez a sport, legyen az, ha ehhez a szex kell, akkor legyen az.
  4. Lelkünkkel is jóban kell lenni. Azt pedig úgy tudod megtenni, ha azt érzed, hogy jó vagy. Ha neked a jóság az, hogy segítesz másnak, tedd azt. Ha az a jóság, hogy tiszteled a másik embert, akkor pedig ezt. A lényeg, hogy gondolja bele, mit jelent számodra a jó, és viselkedj e szerint.
  5. Vedd észre, ha dicsérnek! El szoktad fogadni, ha jót mondanak rólad vagy inkább szabadkozol, és kicsinyíted érdemedet? Ne tedd! Ha jó dolgot teszel, fogadd is el, ha ezért elismerést kapsz! Te tetted, és megérdemled! Gyűjtsd be a dicséreteket, a TIÉD!
  6. Ugye milyen jó, ha dicsérnek? Tedd te is ezt barátoddal, családtagoddal., kollegáddal! Dicsérd meg őszintén! Segíts neki, hogy ő is jónak érezhesse magát. Egy köszönet a hétköznapi dolgokért, ami neked is jól esik, tedd ezt a másik emberrel is. Ha olyan emberek vesznek körben, akik szintén jól érzik magukat a bőrükben, neked is könnyebb lesz ilyen pozitív energiájú közegben lenni.

Ha változtatni akarsz az életeden, csak rajtad múlik!

Ha nem érzed jól magad, lépj ki a megszokott helyzetedből!

Döntsd el, hogy az idődet olyan dolgokra szánod, amitől jól érzed magad, nevess sokat, nézd az életet pozitív oldaláról.

Lehet, hogy az elején sok munkádba kerül, de ha kitartsz, sikerülni fog!

Érezd jól magad!

Ha egyedül nem sikerül, gyere, és megnézzük mi ennek az oka! Várlak szeretettel!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?