paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
A MI, legyen két ember szövetsége
2018-03-18
0

Amikor elkezdünk járni, szerelmesek leszünk, bizony fontos számunkra, hogy mindinkább hasonlítsunk társunkra.  Ez jelenti azt az érzést közöttünk, hogy közünk van egymáshoz.  Kutatók vizsgálata alapján ebben az időszakban csökken azon agyi terület aktivitása, amely a kritikus gondolkodásért felelős.  Így a szerelem időszakában – 1,5 – 2 év – sokszor észre sem vesszük párunk viselkedésében azokat a dolgokat, amelyek a rózsaszín köd eltűnése után sokszor idegesítenek bennünket.

Ha ezen időszak után is úgy tudunk egymás mellett élni, mint két független ember szövetsége, akkor rátaláltunk igazi párunkra. Mellette lehetek én is az, aki szeretnék, és ő is megtarthatja azon hobbijait, ami nem hozzám kötődik.  Így ha társad a barátnőivel vásárol, vagy könyvklubba jár, te pedig focizni, nincs abban semmi rossz, sőt ez hosszú távon így lesz a jó.  Vannak azonban olyan párok, ahol valamelyikük olyan mértékben ragaszkodik a már kialakult idilli állapothoz, hogy ezt továbbra is szeretné fenntartani, akár annak árán is, hogy feladja önmagát. Azt gondolja, hogy csak akkor maradhat fenn továbbra is ez a kapcsolat, ha ő ezt teszi.

Van, aki gyerekkorából hozza ezt magával, mivel megszokta, hogy a szülei elvárják, és azt érzi, akkor szeretik igazán, ha mindig úgy viselkedik, ahogy ők akarják.

Te hogy érzed magad a kapcsolatodban?

Ha azt érzed, hogy két egyenrangú félként élhetitek együtt életeteket, és fontosak vagytok egymásnak, akkor jól választottatok! Ha ez a kapcsolat más, mint a megszokott, mint a társadalmilag elvárt, de ez nektek jó, akkor éljetek így! Sok boldogságot Nektek!

Ha azonban nem érzed jól magadat igazán, gondold végig, hogy mi ennek az oka, és hogyan tudsz ezen változtatni.

Milyen szerepet töltesz be kapcsolatotokban?

Kiszolgálod folyamatosan társadat, és mindig az van, amit ő akar? Tudsz önmagad lenni vagy teljesen más vagy, mint amilyen valaha voltál? Félsz attól, ha ezt szóba hozod, párod azt hiszi, hogy nem szereted igazán? Ne hidd! Mindig fontos, hogy egy kapcsolatban mindkét fél legyen boldog. Ez a boldogság pedig valóságos legyen, ne csak a külvilágnak szóljon.

Számodra teljesen természetes az, hogy a feleség dolga, hogy kiszolgálja párját? Neked ez így jó, ahogy van? Ha tényleg boldog vagy így, akkor az így jó! Ne változtass rajta!

Miért fontos a valóságos boldogság? Azért, mert magadat becsaphatod, de a tested jelezni fog. A betegségek nagy többsége a lelki problémákat jelzi, erre pedig érdemes figyelni! Párkapcsolatokkal foglalkozó kutatások bebizonyították, hogy a kiegyensúlyozott kapcsolatban élők immunrendszere sokkal erősebb, kevésbe betegeskednek.

Találd meg azt a társadat, aki mellett önmagad lehetsz, aki elfogad téged olyannak, amilyen vagy, és te is elfogadod őt úgy, ahogy van. Alkalmazkodni mindig kell egymáshoz, de ezt úgy tedd, hogy ez neked jó legyen!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?