paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Ismerkedés – hol, mikor, kivel?
2016-08-28
0

Mikor, hol és kivel lehet ismerkedni manapság? Ezek jó kérdések, és nehéz őket megválaszolni.

Van olyan ismerősöm – több is -, aki az általában szidott interneten ismerkedett meg. Ők már több éve élnek azzal a férfival / nővel, akire így találtak, gyermekeik születtek.

Ha azonban ez nem a te területed, „fázol ettől”, akkor ne ezt válaszd.

Nyár, strand, buli?

Erre is általában azt mondják, hogy ebből nem lesz semmi. Elmúlik a nyaralás, elfelejtjük egymást, szép volt, jó volt, elég volt.

Ez sem mindig így igaz. Ha a „sors könyvében” az van megírva, hogy ott kell az igazival találkozni, akkor fogadjuk el. Egy fiatal barátnőm azóta már boldog házasságban él Balatonon megismert párjával, és nagy örömmel nevelik gyermeküket.

Disco, szórakozóhely, fesztivál?

Ezeken a helyeken többnyire inkább a dekoratív fiúk, lányok találnak párra. Az alkohol sem biztos, hogy megfelelően segít a jó párválasztásban.

A fentiekből is látszik, hogy nincs igazán recept erre.

Egy biztos, ott lehet igazán jól ismerkedni, ahol jól érzed magad, tudod magadat adni. megfelelő lehet az önbizalmad.

Nincs ilyen lehetőség?

Én azt gondolom, hogy van!

Sőt sohasem tudhatod, hogy hol talál rád a szerelem. Csak akarni kell! Nem otthon kell az álmokat szövögetni a fehér lovon érkező lovagról, hanem keresni kell nyitottan a lehetőségeket. Ha túrázni szeretsz, akkor keress olyan lehetőségeket, amiket eddig még nem használtál ki. Ha főzni szeretsz, találhatsz a neten több ilyen klubbot.

Amit én nagyon fontosnak gondolok, és érzek, ha rád talál egy ismeretlen, akivel tudsz beszélgetni, nevetgélni, ne küld el rögtön. Legyél nyitott a lehetőségre!

Lehet, hogy nem úgy néz ki, mint az elképzelt lovag? Lehet, hogy nem ilyenről álmodtál?

Biztos, hogy csak az a jó, amit elképzeltél? Biztos, hogy csak a szőke, kék szemű, kisportolt pasi jöhet szóba, aki minden találkozóra vörös rózsával állít be?

Nekem is voltak ilyen elképzeléseim. Ki is próbáltam az álom lovagot, de kiderült, hogy nem adhattam saját magam, őszinte sem lehettem. Az önbizalmam a béke fenekénél volt, és mindig én lettem az utolsó a fontossági sorrendjében. Ezek után megismertem azt a srácot, aki bár udvarolni nem tudott, a vörös rózsa is csak ünnepekre érkezett, de olyan feltétel nélküli szeretetet / szerelmet kaptam tőle – és kapom még mindig már több évtizede -, és olyan természetesen ment minden, hogy gondolkodni sem volt időnk. Öt hónap után megvettük a jegygyűrűket, és azóta is boldogan élünk.

Amit én receptként ajánlani tudok:

  • legyél nyitott a lehetőségekre,
  • ne ragaszkodj álmaidhoz,
  • ne akarj mindenáron férjhez menni / nősülni, mert ettől csak menekül mindenki,
  • engedd el a görcsösséget, ha valaminek meg kell történnie, akkor az meg fog történni,
  • élvezd az életet, legyél pozitív,
  • ha azonban megtalál a szerelem, és neked is jó, akkor hagyd, hogy működjön.

Természetesen, ha azt érzed, hogy valami nem jó, pedig minden olyan, mint amit elképzeltél, akkor azt a kapcsolatot inkább engedd el. Nehéz, tudom nagyon nehéz, de ha belekapaszkodsz, a rossz érzések ellenére is kitartasz, évek múlva szakadhat meg, amikor már sokkal nehezebb újra kezdeni mindent.

Lehet, hogy azt gondolod, nekem könnyű ezt ajánlani, hiszen én több évtizede élek egy stabil, szeretetteljes kapcsolatban, de ez előtt én pontosan azokat éltem át, amit leírtam. Csak mertem szakítani, ha nekem nem volt jó, és ezt követően talált rám az igazi.

Sok sikert a kitartáshoz!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?