paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Hogyan légy kiegyensúlyozott, és boldog a kapcsolatodban?
2019-01-23
0

Olyan sok mindenen múlik az, hogy mitől boldog egy kapcsolat. Persze ez is mindenkinél más. Van, aki attól boldog, hogy párjával kettesben számtalan közös programon vesznek részt. Van, aki attól, hogy ő is élvezheti hobbiját, párja meg a sajátját, otthon azonban nagyon jó együtt lenni. Nekik így kerek a világ. Van, akinek a gyerek hozza meg a teljességet, de akadnak olyanok is, akik szűk vagy nagy családi körben élik kiegyensúlyozottan mindennapjaikat.

Mindenki más és más!

Vannak azonban olyan tulajdonságok, amelyek megkönnyíthetik bármely helyzetet.

Legyen ez most a RUGALMASSÁG.

Mennyire tudsz rugalmas lenni a mindennapokban? Itt van két kis történet:

Eltervezitek pároddal, hogy moziba mentek, de a társad kedve estére megváltozik, és inkább menne egy étterembe, hogy beszélgessetek egyet. Te mit teszel? Lehetőségek:

  • megsértődsz, miért nem tud maradni továbbra is az eredetileg megbeszélteknél?
  • elkezdesz gondolkodni, hogy vajon mi járhat az ő fejében? Baj van, mit akarhat mondani nekem?
  • mérges leszel, mert ezt te javasoltad, biztos, ezért nem akar menni moziba?
  • tuti, hogy már megint a haverja ültetett valami bogarat a fülébe!

Ha a fenti válaszok közül bármelyik igaz rád, akkor ezzel pont sikerül elrontani az egész napodat, és mire találkoztok az étteremben, rázúdítod az összes napi feszültségedet.

Mi van akkor, ha csak tényleg – minden hátsó gondolat nélkül – egy nyugis kis étteremben szeretne veled vacsorázni, beszélgetni, nevetgélni? Most ehhez van kedve! Szívesebben figyel rád, és nem akarja a moziban hallgatni mások rágcsálását, szatyorzörgetését, amint az abc-ben megvásárolt nasikat vagy innivalót halásszák ki. Sőt az éppen aktuális kedvenc film helyett is téged választ inkább.

Másik helyzet: Mit teszel akkor, ha főnököd felajánlja, hogy menj este el pároddal egy koncertre, mert ő kapott tiszteletjegyet, de nem tudja igénybe venni?

Nem mész el, mert nem ezt tervezted estére? Bár semmi különös nincs. Sőt tudod, hogy párodnak tetszene is ez a koncert, de mégsem fogadod el, mert te mindig előre eltervezed, mikor mit csinálsz.

Mit teszel, ha rugalmas vagy?

Elfogadod a változást, ha belefér az életedbe!  Nem mindegy, hogy mi az esti program, ha ezt kedveseddel töltheted? Ha ma étterembe mentek, nem moziba, akkor majd legközelebb megnézitek a filmet. Még pár hétig biztos, hogy játsszák.

Elmész a koncertre pároddal, igaz, hogy váratlan, de akár igazi élmény is lehet. Ha van, aki vigyázz a gyerekekre, ti pedig élvezhetitek egymás társaságát, amikor nem anya és apa vagytok, hanem pasi és nő. Kellenek ezek az együtt töltött esték, még akkor is, ha váratlanul érkezett ez a lehetőség!

Mennyivel jobb egész nap arra készülni, hogy mit veszek fel este, melyik parfümmel illatosítom ki magam, hogy még inkább tetsszem páromnak. Fog számítani pár hét / hónap / év múlva, hogy azon az estén éppen mit csináltál? Ha jó élmény volt, akkor emlékszel még rá akkor is. Ha azonban végig mérgelődted a napot, akkor ezt a pár órát és a kedvedet is  jól elrontottad, de ez már visszatekintve semmit nem fog számítani.

Érdemes volt mérgelődni / stresszelni magadat?

Őszintén gondolj bele, és ha azt érzed, hogy tényleg nem volt értelme, akkor a legközelebbi alkalomnál emlékeztesd magad erre!

Próbáld ki, milyen rugalmasan élni az életed!
Hidd el, megéri!

Ha ezzel tudtam kicsit változtatni az életeden, vagy teljesen más erről a tapasztalatod, kérlek, oszd meg velem. Köszi!!!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?