paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
A boldog élet rajtad múlik
2019-01-10
0
Amikor visszatekintünk a múltunkra biztos eszünkbe jutnak azok a lehetőségek, amelyekkel akkor és ott nem éltünk. A múlt elmúlt. Van még előtted azonban jó pár év, ha nem vagy elégedett azzal, amit elértél. Változtass!

Találtam egy igazán tanulságos történetet ehhez, megosztom veled:

„ Ez egy régi történet egy fiatalemberről, akinél hogy, hogy nem, de egy éjjel megjelent egy angyal és csodálatos dolgokról mesélt neki, amelyek az életben várnak rá. Minden lehetőség adott lesz számára, hogy hatalmas vagyonra tegyen majd szert, a társadalom megbecsült tagja lehessen, és egy gyönyörű nőt vegyen feleségül. 

Emberünk egész életében várta, hogy az ígért csodálatos dolgok valóra váljanak, de nem történt semmi és végül egyedül, és szegényen halt meg. Amikor a Mennyország kapujához ért, meglátta az angyalt, aki sok-sok évvel ezelőtt meglátogatta álmában, és felelősségre vonta:
Te hatalmas vagyont ígértél nekem, társadalmi rangot és gyönyörű feleséget. Egész életemben vártam, de nem történt semmi

Én neked nem ígértem ezt – válaszolt az angyal. – Én ezeknek a dolgoknak a lehetőségét ígértem neked, de te elmulasztottál élni ezekkel a lehetőségekkel.”
Az ember megdöbbent. El sem tudom képzelni, miről beszélsz! – mondta.

Emlékszel, egyszer volt egy ötleted, de te féltél, hogy nem sikerül, ezért nem tettél semmit? – kérdezte az angyal. Az ember bólintott.

Mivel te visszautasítottad a megvalósítást, az ötletet néhány év múlva egy másik embernek adták, aki nem ijedt meg a nehézségektől, és ha visszaemlékszel, akkor ez az ember az egyik leggazdagabb ember lett a környéken.

És arra emlékszel-e, – folytatta az angyal – volt egy eset, amikor a várost óriási pusztítás érte, sok ház romba dőlt, sok ezer ember nem tudott szabadulni a romok alól. Neked lehetőséged lett volna segíteni a bajbajutottakon és a túlélőket kimenteni, de te féltél, hogy ha elmész otthonról, akkor betörnek hozzád és kirabolják a házadat, ezért nem 
mentél el segíteni a hívó szóra, hanem otthon maradtál.

Az ember szégyenkezve bólintott.

Ez egy hatalmas lehetőség volt, hogy száz és száz ember életét megmentsd, a város összes életben maradt lakója tisztelt volna téged. – mondta az angyal.

És emlékszel arra az asszonyra, arra a fekete hajú nőre, aki neked annyira tetszett? Nem hasonlított egyik nőre sem, akikkel korábban, vagy későbbi életedben találkoztál, de azt gondoltad, hogy sose menne férjhez egy olyan emberhez, mint te, féltél, hogy elutasít, és elmentél mellette.
Az ember újra bólintott, de már sírt.

Igen barátom, – mondta az angyal – ő a feleséged lett volna, vele sok gyermeket neveltetek volna, vele igazán boldogságban éltél volna 

egész életedben. „

Szerinted hány olyan helyzet adódott az életedben, amit nem használtál ki? Hányszor jött egy lehetőség, amire még érezted is, hogy jó lesz, de lebeszéltek róla, és te nem váltottál? Hányszor irigyled mások teljesítményét / vagyonát / sikereit, miközben ha bátor lettél volna, te is elérhetted volna ezeket?

Ami volt, elmúlt. Azon már változtatni nem lehet. Kezdődik egy új év, most döntsd el, hogy ezentúl figyelsz ezekre a jelekre! Nyitott szemmel jársz, és minden reggel felébredés után mosolyogva, pozitívan azt mondod magadnak:

Mit hoz nekem ez a mai nap, hogy boldog, sikeres és elégedett legyek?

Ezen kívül bármit kitűzhetsz magadnak célul, hiszen azt te tudod, hogy neked mire van szükséged. Egy a lényeg, hogy ez pozitív legyen.

Várj egy kicsit, mert mindig mindennek eljön az ideje, ha kitartó vagy, meg lesz az eredménye! Vedd észre a kisebb pozitív változásokat is, örülj annak is!

Ha sikerül, légy büszke magadra, mert ez TE érted el!

Ha egyedül nem megy, keress meg, és indítsd egy változással ezt az új évet! Szeretettel várlak!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?