paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Figyelj magadra! Légy boldog!
2018-09-19
0
Éld boldogan, őszintén, és egyszerűen az életedet! Így visszanézve rá, csak a jó dolgokra fogsz emlékezni. Pár ötlet, hogy teheted meg ezt. 

 

Munkám és életem során annyiszor látom azt, hogy bár boldognak hiszi magát az ember, vagy boldognak mutatja, de akár több évtized együttélés után kiderül, hogy mégsem volt az. Csak sokszor már egy visszafordíthatatlan folyamat végén van, és nincs esély a változtatásra.

Mi lehet ennek az oka?

Én azt látom, hogy

  1. beszélget egymással két ember, de gyakorlatilag egyik sem hallja meg valójában azt, amit a másik mond. Miért? Mert beindítja saját filmjét, és ezen keresztül talán eljut a tudatáig a másik témája, de többnyire nem. Válaszként pedig úgy reagál rá, ami a saját filmjének a válasza.

Mire is gondolok? Egy példa:

  • Szia Jutka, annyira csinos vagy ma! – mondja Erzsi
  • Köszi – válaszolja Jutka, mire elindul benne a gondolat. Vajon miért monda ezt? Valami nem áll jól rajtam? Vagy irigykedik rám, mert szép barna vagyok? Vagy akar tőlem valamit, csináljak meg neki valami feladatot?

Akár hiszed, akár nem, Erzsi tényleg csak azt gondolta, hogy aznap Jutka valóban csinosan öltözött fel, és ezen kívül semmi más nem járt a gondolataiban.

Ismerős ez a helyzet neked is? Ilyenkor te mit csinálsz? Feltétel nélkül elfogadod a dicséretet, vagy te is továbbgondolod?

Nekem, lehet, hogy szerencsém van, de már évtizedek óta tudok olyan közegben élni, ahol azért egyszerű az életünk, mert amit kimondunk, azt is gondoljuk.

Egyik lépés a boldogsághoz, hogy fogadd el, ha valaki pozitívan fordul hozzád! Ne keress mögötte semmi rosszat, csak hidd el, hogy jó vagy! Így sokkal könnyebb az élet!

  1. Párkapcsolat – a férj focit néz ismerőseivel otthon, a felesége utálja az egészet, de inkább kiszolgálja párját és annak haverjait étellel, itallal, csak hogy békesség legyen. Volt már ilyen a te életedben is? Bekerültél egy olyan helyzetbe, ahol nem érezted jól magad, de a látszat kedvéért mindent megtettél a nyugalomért? Ha ezt a szeretetből teszed, és tényleg jól esik neked, utána pedig társad ezt értékeli is, akkor tedd ezt. Hiszen tudod, hogy ő ezt megérdemli. Sőt. ha neked van barátnős programod, akkor minden további nélkül elenged, sőt ha nálad vannak a csajok, még ki is szolgál benneteket.

Ha azonban erről szó sincs, akkor állj ki magadért! Vállald fel azt, hogy jól akarod érezni magad!

Elképzelhető az is, hogy párod nem veszi észre, ez neked nem jó! Pont ezért, el kell mondani neki! Lehet, hogy nem azért nem veszi észre, mert nem akarja, hanem mert eszébe sem jut, hogy rosszul érzed magad.  Ezzel nem téged akar megbántani, csak nem vagyunk egyformák. Ami neked bántó, az másnak nem az!

Hogyan is mond el neki?  Egy példa:

Kicsim, tegnap nekem nem esett jól, hogy mikor a haverjaid elmentek, akiket elláttam a foci alatt étellel, itallal, nem jöttél hozzám, és nem köszönted meg. Nagyon szívesen megcsinálom legközelebb is, csak kérlek, vedd észre, hogy mit teszek. Szeretlek, és fontos  nekem, hogy jól érezd magad, nekem azonban akkor jó, ha észre veszed, amit teszek.

Szóval csak ilyen egyszerűen, és őszintén.

Elképzelhető, ha eddig ezt nem tetted, akkor furcsán néz rád kedvesed, de ha fontos vagy neki, és szeret, akkor így megérti. Látja, érzi, hogy nem hisztizel, nem bántani akarod, csak elmondod, ami neked fáj.

Ha szeretnél még ilyen, vagy ehhez hasonló megoldásokat kapni, gyere el a következő párkapcsolati workshop-ra , és kézzelfogható megoldásokkal mehetsz haza.

Legfontosabb, hogy őszintén és egyszerűen érdemes élni az életet, mert akkor elkerül a stressz, és jól érzed magad, hiszen neked is csak egy életed van.

Azt pedig éld boldogan!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?