paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Változás – 3 + 1 lépés, hogyan indulj el az új úton!
2018-10-08
0

Hogy érzed magad az életedben? Elégedett vagy magaddal, vagy azt gondolod, hogy kell a változás, ez így már nem mehet tovább? Ez a cikk akkor szól neked, ha éppen itt az ideje annak, hogy változtass!

Első lépés:

Őszintén, valld be magadnak, hogy ez így nem jó, és döntsd el, hogy változtatni akarsz. Megvan? Ez akkor sikerül igazán, ha szívedből, tényleg őszintén akarod. Ha azt mondod, hát nem is tudom, volt már ennél rosszabb is, stb…. , akkor nem fog sikerülni. IGEN, AKAROM! Na így már van esélyed J

Második lépés:

Jön a kisördög? Mit mond? Á, neked úgysem fog sikerülni. A Pista / Julcsi sokkal szerencsésebb, mert neki van háttere / pénze / pozitív hozzáállása… Ugye neked is feljönnek ezek a mondatok?

Akár hiszed, akár nem, nekik sem könnyebb, csak ők másképp tudják felfogni a helyzetet, kezelni feladataikat. Ezt te is meg tudod tenni, ha akarod. Hogyan?

Gondolj arra az időszakodra, mikor „szép volt az élet”. Csukd be a szemed, és hagyd, hogy előjöjjenek az érzések. Mi volt akkor más? Hogy érezted akkor magad? Ha jött egy feladat, hogy oldottad meg? Milyen érzés volt, amikor sikerült a megoldás? Tudod, az élet mindig megy tovább, és akkor, abból a gödörből is kijöttél! Tehát, mindig van lehetőség arra, hogy pozitívan gyere ki a helyzetből, csak lásd be, hogy képes vagy rá!

Írd le listában, hogy mik a jó tulajdonságaid, amik segítenek ahhoz, hogy megold az előtted álló feladatokat! Ezt követően gondold végig, mik lehetnek az alternatívák, amelyek a mostani helyzetből kiutat jelentenek.

Lehet, hogy előjön ismét a kisördög, de mond neki, hogy akkor is megcsinálom! Én erősebb vagyok nálad!

Harmadik lépés:

Írd le magadnak minden nap, hogy mi az a jó, ami veled történt. Legyen az csak pár perc, ami boldogságot okozott, de lásd be, hogy te erre is képes vagy! Képes vagy arra, hogy boldog legyél, először lehet, hogy csak pár percre, de napok múlva hosszabb percekre! Állj pozitívan az élethez!

A plusz egy ráadás lépés:

Élj a jelennek. Koncentrálj a MOSTRA! A múlt elmúlt. Igen, lehet, volt sok rossz is benne, de azt már egyszer átélted, és felálltál belőle. A MOST a te lehetőséged! Ha ebben a pillanatban azt veszed észre, ami jó, és erre tudatosan figyelsz, akkor, ha jön is rossz – mert az mindig, mindenkinél jön -, akkor is tudod, hogy az akkor van, utána pedig jöhet a következő MOST, ami jót is hozhat.

Az életed a TE KEZEDBEN VAN! RAJTAD, ÉS CSAKIS RAJTAD MÚLIK, hogyan tovább!

Igen, tudom, jön a gumikötél, ami visszaránt a megszokott panaszkodásba, siránkozásba. Ez is a te döntésed, ha így szeretnél élni, ha neked ez a jó, akkor tedd ezt továbbra is.

Ha azonban mást akarsz, akkor indulj el új utadon!

Légy magadra nagyon büszke, ha ez sikerült!

Ha segítség kell, hívj, szívesen segítek az elindulásban!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?