paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Mikor és mit ünnepeljünk?
2016-10-16
0

Bármikor, bármit, ami jó. Ami különleges. Ami siker a családnak, vagy annak bármely tagjának.

Nálunk ez a szokás.

Miért? Mert szeretünk élni, szeretjük élvezni az életet, és fontosak vagyunk egymásnak.

Az emberek többsége csak a születésnapot, névnapot, évfordulókat, szokásos ünnepeket – karácsony, húsvét, újév- ünnepelnek. Ez természetes, de ez olyan megszokott.

Hiszen életünk sok-sok boldog eseményből áll!

Ezek sokszor olyan rövidke pillanatot jelentenek, pedig nagy erőfeszítésbe került, kemény kitartásba, előkészítésbe, tanulásba. Akkor megérdemli ez a helyzet, hogy foglalkozzunk még vele.

Vegyük észre még a rossz pillanatokban is azt, ami jó!

Egy rövid példa életünkből:

Nagyon pici lakásban éltünk 2 gyermekünkkel, volt egy öreg Ladánk. A kocsi csomagtartóját feltörték, amíg mi egy rendezvényen voltunk. Kilopták belőle vadonatúj bőr táskámat bankkártyával, iratokkal együtt. Kivételesen pénz is volt a bankkártyánkon – ez ebben az időszakban ránk sajnos nem volt jellemző-. Akkoriban a kártyatiltást csak hétköznap lehetett megtenni, és pár nap múlva kaphattunk hírt arról, hogy használták-e. Óriási szerencsénk volt, nem vettek le róla pénzt, ezért ünnepi vacsorát készítettünk, és a család ünnepelt.

Tudom, sokan furcsán néznek ránk ezért. Számunkra ünnep, ha véget ér az iskola, ha gyermekünk szép bizonyítványt hoz haza, ha végre ötös lett a matek dolgozat, ha jól telt a nyári szünet, és kezdődik a suli, stb. Felsorolni sem tudom, hogy mi eddig már mennyi mindent megünnepeltünk.

Mi van ezekben ünneplésre méltó?

Az, hogy ilyenkor kiléphetünk a megszokott mókuskerékből. Minden nap elmegyünk dolgozni, a gyerekek suliba, munka után haza, lecke, rendrakás, főzés, fürdés, alvás……. Nálunk ez azzal egészül ki, ha napközben jön egy jó hír, akkor este koccintunk egyet pezsgővel, a gyerekek üdítővel. Ha nagyobb siker ér  bennünket, akkor rántott sajtot sütünk, de van, hogy csak terülj-terülj asztalkát készítünk. Igaz, ezt most már tervezni kell, hogy aki még itthon van, az itthon is tudjon lenni, de ezek olyan jó alkalmak.

Megoszthatjuk egymással az eredményünket. Büszkék lehetünk magunkra, családtagjainkra. Ha egyszerre több ünneplésre méltó esemény történt, akkor egyikünk miatt rántott sajt lesz, másik miatt süti, hogy mindenki külön-külön megkaphassa a „neki járó elismerést”.

Mondhatják erre, hogy nincs rá idő. Jó hírem van, idő arra van, amire akarjuk, hogy legyen!

Érdemes kipróbálni, sok örömet fog a párkapcsolatba / családba hozni!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?