paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Mi is a coaching? Miben tud neked segíteni?
2017-10-08
0
Sokszor találkozunk ezzel a szóval, mégsem tudjuk, pontosan mit is jelent, arról meg főleg nem, hogy jó lenne-e ez nekem életem adott időszakában.  Olvasd el, és tisztább lesz a helyzet!

Amióta life coach lettem, sok emberrel beszélgetek erről, és azt vettem észre, hogy nem mindig tiszta, mi is a coaching, és főleg az nem, hogy mikor is tud segíteni. Ezért gondoltam, hogy röviden összefoglalom Neked.

Mi is a coaching?

A coaching során azzal a helyzettel foglalkozunk, amiben most vagy és nem találsz belőle kiutat. A coach abban tud neked segíteni, hogy kérdéseinek köszönhetően tudatosodik benned sok olyan dolog, amivel eddig nem voltál tisztában. A közös munkának köszönhetően megtaláljátok azt a célt, amit szeretnétek 6-10 alkalom során megoldani.  A coach eszközöket használhat a különböző fázisokban, ami elősegíti azt, hogy a folyamat sikeres legyen. Minden teljesen testre szabott, és egyedi.

Mit nem tesz a coach?

  1. Nem a múlttal foglalkozik. Természetesen a jelenlegi helyzet megbeszélése során ez is szóba kerül, és azzal, hogy tudatosodik benned sok minden, az ebben lévő problémák is oldódhatnak. A feladat azonban az, hogy a jelen gondját megoldjátok, ami a jövőre hat.
  2. Nem fogja a coach neked sosem megmondani, hogy mit tegyél. Az az ő megoldása lenne. Tanácsokat eddig is kaptál barátaidtól, rokonaidtól, ismerőseidtől. Megfogadtad? Változtatott az életeden? Megoldotta a gondodat? Többnyire nem, vagy nem teljesen. Igen, mert ez az ő megoldásuk volt. Te más vagy, egyedi. A te megoldásodra neked kell rájönnöd!
  3. A coach nem kísér el több éven át. Ebben a folyamatban az a feladat, hogy tűzzetek ki egy célt, oldjátok meg, és utána a coach hagy téged tovább menni a saját utadon. Benned remélhetőleg olyan változások indultak el ez idő alatt, ami tovább kísér téged.

Miben segíthet neked a coach és a coaching folyamata?

Ha azt érzed, hogy már hónapok, akár évek óta élsz egy adott helyzetben, és fogalmad sincs, hogyan tovább. Az is lehet, hogy tudod, mit tegyél, mégsem teszed meg. Szóval forogsz folyamatosan egy helyben, magad körül, de nem tudsz elindulni a megoldás felé.

Ennél sokkal bővebben olvashatsz honlapom „coaching” oldalán az előforduló gondokról, amiben a coaching segíteni tud neked.

Légy nyitott arra, hogy egy külső szakember tud neked segíteni. Adj magadnak esélyt arra, hogy ne kelljen évekig „szenvedned” egy helyzetben, hanem viszonylag rövid, belátható időn belül megoldható adott gondod. Amennyiben tényleg tenni akarsz ezért, dönts, és lépj a megoldás útjára!

Ha bármilyen kérdésed van ezzel kapcsolatban, szeretettel várom jelentkezésedet! Az első találkozás és beszélgetés ingyenes! Ha nem érsz rá, írd meg, vagy hívj, és megbeszéljük.

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?