paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Tedd jobbá életed!
2017-10-23
0
A magyarokra rendszeresen mondják azt, hogy milyen pesszimisták. Bizony sokszor találkozhatunk ilyen emberekkel, Te ne légy ilyen, dönts, és változtasd meg életed!

Annyit találkozok olyan beszélgetéssel, hogy nekem milyen rossz a helyzetem, ez sem jó, az sem jó. Miért csak a másiknak sikerül, nekem miért nem? Bezzeg az egyik gazdagabb, a másik csinosabb, én pedig egyik sem….

Ismerősök számodra is ezek a beszélgetések? Érezted magadat is már ilyen helyzetben, vagy még mindig ebben élsz?

Akkor kérlek, vegyél fel egy másik szemüveget, és nézd meg ezzel az életedet.

Tedd fel az alábbi kérdéseket magadnak, és válaszold meg:

Egészséges vagy? Igen – akkor ennek örülj. Légy hálás az életednek azért, hogy egészséges vagy, megtehetsz bármit, amit meg akarsz tenni. Előtted az élet. Csak a Te döntéseden múlik, hogy mit érsz el.

Van hol laknod?  Igen – legyél büszke arra, hogy lakásban élhetsz. Legyél hálás azért, mert meg tudod fizetni az albérlet árát / van lakásod / szüleid megteremtik a lehetőséget, hogy velük élj.

Dolgozol és van jövedelmed? Igen – lehet, hogy nem annyi, amennyit szeretnél, de van. Légy hálás, amiért dolgozni tudsz, és ezzel pénzt kereshetsz.

Hallasz és látsz? Igen – csodálatos dolog, hogy látod az évszak változásait, érzed a szelet, az illatokat, látod a naplementéket, a színeket.

Vannak emberek, akik körülvesznek téged? Igen, vannak. Akkor örülj, örülj annak, hogy megoszthatod azt, ami veled történt. Meghallgatnak, te is meghallgatod őket, megbeszélhetitek, ami körülvesz téged.

Látod, mennyi olyan dolog van, amiért hálás lehetsz?

Merj hálás lenni! Lásd meg, ha jó történik veled! Örülj az életednek!

Ha tudsz örülni annak, amit kapsz, akkor további jó dolgok kopogtathatnak be hozzád.

Hogy is lehetsz hálás? A világ legegyszerűbb dolga ez, merd megtenni. Én így szoktam:

Hazafelé a dugóban, hogy valami jó is történjen velem, megfogalmazom azokat a dolgokat, amikért hálás vagyok: Nagyon hálás vagyok, mert szép házunkba megyek haza, férjemhez, aki nagyon szeret, és én is szerethetem. Gyerekeimért, akik tanulnak, és dolgoznak. Köszönöm, hogy családom minden tagja sikeres és egészséges. Köszönöm, hogy szeretetben és boldogságban élhetünk.

Te biztos, hogy más dolgokért lehetsz hálás, Te tudhatod, hogy pontosan miért! Mondj hálát a legkisebb olyan dologért, ami aznap örömöt okozott neked!

Ha eddig ezzel még sosem foglalkoztál, kezd el írni saját listádat. Naponta írj egy szót, egy mondatot, ami aznap áthangolt.  Biztos találsz sok-sok olyan apró pillanatot, amire eddig nem is gondoltál.

Mondhatod, hogy te olyan pesszimista vagy, a te életedet én el sem tudom képzelni, hogy nekem milyen könnyű …. stb.  Hidd el, mindenkinek csak olyan könnyű vagy nehéz az élete, amilyenné teszi.

DÖNTSD EL, HOGY MOSTANTÓL HÁLÁS LESZEL MINDAZÉRT, AMI JÓ TÖRTÉNIK VELED!

Próbáld ki és figyelj! Lehet, hogy nem történik meg egyik napról a másikra a változás, de ha türelmes vagy és kitartó, te is a boldog emberek életét élheted majd. Csak dönts, és tedd meg!

A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod.(Osho)

 

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?