paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
HÁLA
2020-04-14
0

Most igazán úgy érzem, itt van az időszaka annak, hogy hálásak lehessünk.

Miért pont most? Ebben a nehéz időszakban?

Csupán azért, hogy lásd meg, mi szép az életedben. Most igazán fontos, hogy pozitívan vegyük fel a harcot az akadályokkal. Azok pedig akadnak szépen!

Annyi minden teljesen természetes volt eddig. Van lakásom, van állásom, van családom. Süt a nap, itt a tavasz. Futottunk, rohantunk, bele sűrítettünk rengeteg feladatot napjainkba.

Most azonban lelassulhatunk. Nyugodtabbá válhatunk, még akkor is, ha bizonytalan most minden. Felteheted magadnak a kérdést, mi van az életedben, amiért HÁLÁS lehetsz.

Mi az, ami eddig természetes volt?

  • van kerted – most ez egy kincs! Kimehetsz, levegőzhetsz, feltöltődhetsz a napsütésben, a gyerekek jót rohangálhatnak, nem találkozol senkivel, mégis szabad levegőn vagy.
  • van erkélyed / teraszod – ez is nagy előny, hiszen kiszabadulhatsz a lakás falai közül.
  • lakótelepen élsz – ha egyedül vagy, akkor is kialakulhat olyan beszélgetés szomszédoddal, ami korábban elképzelhetetlen volt. Ti is tapsoltok esténként az egészségügyben dolgozókért? Ha nem, indíts el egy ilyen vagy ehhez hasonló akciót! Az összetartás, a pozitív energia feltölt téged, és másokat is!
  • személyiséged – lehet, hogy eddig is jól vetted az akadályokat, de ezt adottságnak vetted? Mától légy ezért hálás, hiszen ez igazi érték!
  • párod – erről már többször írtam, hogy lehet ezt az időszakot jobbá tenni. Most azonban figyelj arra, mi az a kapcsolatodban, amiért hálás lehetsz. Ha másért nem, akkor azért, hogy ketten vészelitek át a mindennapokat. Lehet, most jöttetek rá, már nem jó így együtt?  Akkor itt az ideje végig gondolni, hogy mit adott neked ez a kapcsolat. Milyen tapasztalatot szereztél ebből? Mit tanultál meg? Ami pedig jó, azért itt az ideje hálásnak lenni. Mond is el, mutasd is ki. Előbb-utóbb kapsz te is hálát, ha nem párodtól, akkor mástól. Lehet, hogy olyan valakitől, akitől sosem számítottál erre.
  • családod – mindig hozhatnak a családtagok új inspirációkat, ami nem engedi meg, hogy pánikolj. Meg kell oldani a helyzetet, jönnek az új, akár szokatlan feladatok. Ha utólag visszanézel, el se fogod hinni, mennyi mindenre voltál képes!
  • egészséges vagy – ez igazi érték! Mindig, és mindenkor, de most igazán!

Sorolhatnám tovább a végtelenségig, hiszen nálad is más a helyzet, nálam is.

Azt pedig csak Te tudhatod, hogy kinek és miért tudsz hálát mondani.

Természetes, hogy sokan a teremtőnek, a jó Istennek, a szenteknek adnak hálát sorsukért!

E mellett tedd ezt meg annak a személynek is, aki jót tett veled!

Szánj ma erre 15-20 percet ! Csak ülj le, és gondolkodj. Mi jó neked most az életedben? Kinek köszönheted ezt? Másnak? Légy hálás neki! Magadnak? Akkor légy hálás azért, mert ilyen személyiség vagy! Szentelj rá pár percet, és érezd át a hála érzését. Te is mosolyogsz, melegség járja át tested? Engedd meg magadnak, hogy jól érezd magad! Utána minden feladatot sokkal könnyebben oldasz meg! Előjöhetnek olyan megoldások, amik eddig eszedbe sem jutottak.

Ha sikerült, tedd meg minden nap! Pár perc a kiegyensúlyozott életért! Igazán megéri!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?