paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
7 tipp a boldog nyaraláshoz
2017-07-16
0
Te szoktál idegeskedni indulás előtt? Összepakoltatok-e mindent, tetszik-e majd a hely, ahova mentek, jól fogjátok-e majd érezni magatokat? Összeszedtem pár tippet, ami nálunk bevált és emlékezetes, boldog nyaralásban volt részünk minden évben.

Én gyerekkoromból arra emlékszem, hogy nyaralás előtt édesanyám már egy héttel borzasztó ideges volt. Ennek köszönhetően az egész család feszültségben élt több napon át az indulást megelőzően. Végül majdnem lekéstük a vonatot, és megérkezésünk után derült ki, hogy bár mindent elhoztunk, csak a fürdőruhák maradtak otthon… Majd pár nap pihenés után, azért voltunk stresszesek, mert arra készültünk, hogy a nyaralóhelyen ne hagyjunk semmit, mindent vigyünk haza…

Na ilyen nyaralást nem szerettem volna a családomnak, és mi másképp csináljuk. Összefoglaltam pár pontban ezeket. Leszámítva azt a pár évet,  amikor a gyerekek még egész kicsik voltak, felosztottuk a feladatokat.

  • Írtam egy listát, hogy milyen ruhákat viszünk. miből hány darab legyen, és mindenki a saját ruháját pakolta össze, így csak magát szidhatta, ha bármi otthon maradt. Amint nagyobbak leettek a gyerek, saját táskába is pakolták be ezeket.
  • Indulás előtt férjemmel volt vita, hogy anya a szekrényt is hozná magával, persze a kocsiba közel sem fér bele ennyi. Megoldottuk. Attól kezdve én pakoltam be az autót, így a Suzuki Swiftbe a 3 gyerek mellé még babakocsit is vittünk a kicsiknek. És befért J
  • Összekészítettünk egy közös strandtáskát, amiben a fürdőruhák, törölközők, naptej, olvasnivaló, strandon használatos játékok voltak, ez került az autóban a legkönnyebben elérhető helyre. Ha megérkeztünk, és a szobát / appartmant még nem kaphattuk meg, kikaptuk a táskát, és már az első nap fürdőzéssel indult.
  • Nyaralásunk megérkezése után megbeszéltük a gyerekekkel, hogy ez a mi nyaralásunk is, nem csak az övék. Természetesen elmegyünk velük oda, ahova ők szeretnék, játszunk velük sokat – itt pótoltuk be az évközben elmaradt alkalmakat -, de apa és anya is csinálhatja azt ezen kívül, amit szeretne. Így mi ilyenkor olvasunk, alszunk, filmet nézünk. Ennek köszönhetően a végére mindenki áthangolódva indulhatott haza.
  • Mi csak a szűk családdal mentünk külföldre, a szélesebb körű nyaralást itthon bonyolítottuk le. Nem akartunk azért feszültséget a nyaralásunk során, mert máshoz kell alkalmazkodni.
  • Engedd el a megszokott elvárásokat, minden ország más, minden kultúra más, annak örülj, hogy új és szép helyeket láttok. Vedd észre mindenben azt, ami neked tetszik, és engedd el azokat, melyek nem nyerték el ízlésedet.
  • Nevess sokat, élvezd az életet, legyél nyitott a világra! Add ezt tovább gyerekeidnek is! Nekünk párommal sikerült úgy kiválasztanunk egymást, hogy mindketten ezt szeretjük.
Mi magunk mindig mindenhol jól éreztük magunkat. Rengeteget nevettünk. Az emlékekről még több év után is boldogan mesélünk mi is, sőt már felnőtt gyerekeink is barátaiknak, társaiknak.

 

Légy boldog, hiszen ezek a percek jelentik az élet sava borsát!

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?