paktum@pmiroda.hu +36 30 512 7836
Új évi fogadalmak / célok
2018-01-07
0
Itt az új év, a szokásos fogadalmak. Van, aki sosem foglalkozik ezzel, van, aki azonban igen. Ehhez szeretnék néhány tanácsot adni.

 

Te szoktál tenni újévi fogadalmakat? Ha igen, sikerül, hogy véghez is vidd, vagy pár hét múlva elfelejted az egészet? Már sokszor próbáltad, de sosem sikerült?

Szívesen adok néhány jó tanácsot ahhoz, hogy nagyobb eséllyel érd el, amit valóban, és tényleg szeretnél. Ezekről sokat olvastam, tanultam, és szeretném, ha neked is segíthetne, hogy ha év végén visszanézel, tényleg tudjál sikereket elkönyvelni magadnak.

Milyen is legyen a cél?

1.) Írott. Az álmaidat le kell írni ahhoz, hogy azok céllá váljanak.

2.) Legyen reális. Tényleg olyan cél legyen, amit Te el tudsz érni, és csak rajtad múlik.

Pl. ha azt mondod, hogy szeretnéd megnyerni a telitalálatos lottószelvényt, az nem csak rajtad múlik, és visszanézve azt mondhatod, hogy na tessék, ez sem sikerült.

Ha túl nagy célt tűzül ki, igazán hatásosan akkor tudod elérni, ha kisebb célokra bontod.

Ne így írd: 20 kg-t le kell fogynom 2018. március végéig! – Ez nagyon sok – persze súlytól függően, de kicsi az esélye, hogy ezt valójában el tudod érni. Ez csak elkedvetlenít, és feladod, ha az első pár napban / hétben nem indul be a fogyásod.

Így azonban : 2018-ban havonta 1,5 kg-t leadok, így márciusra .. kg leszek, év végére pedig …. kg.

3.) Legyen időponthoz kötött, ez egy igazi célnál ez elengedhetetlen követelmény.

4.) Legyen pozitívan megfogalmazva. Sose azt írd, hogy mit nem szeretnél, hanem azt , hogy mit akarsz elérni.

Így nem jó: Elegem van abból, hogy sosem megyek nyaralni.
Így azonban : 2018. nyarán 1 hetet tengerparton töltök családommal.

5.) Mindig egyes szám első személyben írd le, hiszen te csinálod, persze hozzátehetted azt, hogy kivel, a tevékenység azonban rád vonatkozzon.

Így nem jó: Sosem késünk el a suliból a gyerekekkel.
Így azonban IGEN: Minden reggel időben felkelek, hogy időben elvigyem a gyerekeket a suliba.

6.) Mindig olyan legyen, ami vizualizálható agyad számára. Ha izmosodni szeretnél, sosem azt fogalmazd meg, hogy felszedek 20 kg izmot, hanem azt, hogy 2018. június 1-re a bicepszem .. cm lesz, a derék bőségem … cm, a combom átmérője pedig … cm.

7.) Kezd el most a megvalósítását! Ha távoli célt tűzöl ki, mindig azt hiszed, hogy van még idő megvalósítani, így kicsúszol az időből. Ha későn kezded el megoldani, akkor pedig már az elején elkedvetlenedsz, hogy úgysem sikerül.

Amit még nagyon fontosnak érzek, hogy a gondolataidban legyenek benne a céljaid, akár úgy, hogy elolvasd, amikor csak teheted, akár úgy, hogy beszélsz róla. Amire azonban kérlek, figyelj nagyon,hogy sose görcsölj rá, mert akkor nagy eséllyel nem fog sikerülni.

LÉGY RUGALMAS, POZITÍV ÉS BOLDOG. ÉLVEZD A PILLANATOT AMIBEN ÉPPEN VAGY, ÍRD LE, AHOGY A KERESŐ TETTE, ÉS AKKOR SOK BOLDOG PILLANATRA TEKINTHETSZ VISSZA AZ ÉV VÉGÉN!

SOK SIKERT NEKED A MEGOLDÁSHOZ, ÉS LÉGY BÜSZKE MAGADRA, AMIKOR ELÉRED, AMIT KITŰZTÉL CÉLKÉNT !

Ha másként csinálod, de hatásos, kérlek oszd meg velem. Köszönöm!

 

ÖSSZEGYŰJTÖTTEM NEKED NÉHÁNY HASZNOS TIPPET A BOLDOG PÁRKAPCSOLATHOZ

Töltsd le most ingyen!

LETÖLTÖM!

Vélemény, hozzászólás?